La province de Namur, au coeur de votre quotidien
Emines - 18 Als kunst een fort bezet

RENATO NICOLODI - JUAN PAPARELLA - GEORGES ROUSSE -

Deze zomer trekken de hedendaagse kunst en de militaire bouwkunst een dialoog tussen de architectuur, de herdenking, de kwetsbaarheid en de instabiliteit van de wereld op gang in het Fort van Emines.

De bezoeker, ondergedompeld in een decor dat sinds 1918 haast intact is gebleven, zal er de artistieke voorstellen van drie hedendaagse kunstenaars ontdekken: Renato Nicolodi (sculptuur), Juan Paparella (beeldend kunstenaar) en Georges Rousse (fotograaf/schilder). Hun werken zullen vragen opwekken bij de architectuur en bij de geschiedenis van de plek.


Het tussen 1888 en 1892 door generaal Brialmont gebouwde Fort d'Emines is een van de best bewaarde van de negen forten die de versterkingen van de stad Namen vormden. Het zou als decor voor een film kunnen dienen en hoewel het fort door vegetatie bedekt is, heeft het niets van zijn suggestieve kracht verloren. Gewoonlijk is het fort niet toegankelijk voor het publiek maar de zware deur zal uitzonderlijk opengaan voor de werken van de kunstenaars en voor de bezoekers.

Partagez :
Facebook
Twitter
Adresse
FORT VAN EMINES
RUE DU FORT D’EMINES,
5003, SAINT-MARC
WWW.EMINES-18.BE
Téléphone
0470/25 28 65
Tarif
Volwassen 5€
Student 3€
Minder dan 7 jaar Gratis
Horaire
Van 7 juli tot 11 november 2018, elke zondagTussen 13u30 en 17u
Nos pages